BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

MARIMOHOGE

Hola...welcome to our Blog...!!
This Site dibuat..demi saja saja...buang buring..haha...so kalau ada kasar bahasa..minta maaf banyak2 ok..enjoy !!

Ahad, 31 Mei 2009

1 June 2009

Assalamualaikum...Oh Yeah~
yuhuu Hoge bersama anda....heeh...today 1 June Hoge first Post nih..wawawa...Marimo dari tadi ku bagi chance..maseh jua lakat ya diam...nada timbul2 tenggalam x dah...pat sg Basar aa..haha..ea mana pandai beranang tu..soo apa kan ku cetakan aa...macam nada saja..haha

Atuja kali dulu eyh..blank tia jua utakku aa...xp

HOGE

Ujung Bulan neyh

Assalamualaikum Oh Yeah~
Yuhuu ini Hoge..hehe..salam sejahtera..
tidak terasa ya kita sudah tiba di penghujung bulan 5 yaa..bermacam2 pekara kitorang buat masa bulan 5 ani...pekara sedih hepy sume adaa..heheh..Soo..Hoge disini ingin mengucapkan trimas
pada semua yang sudi mengunjung ke Blog kitorang yekk..adeyh macam tema anugerah laa pulakk xp..dan juga tidak lupa kepada ex clazz mate ku yang memberi aku idea untuk
membuat ceta2 untuk korang sume aa..haha...ok all da bezz..a2 ja x..sadikit sajaa..jantah banyak2
Stay Tune..Ryte..

HOGE1311

Sabtu, 30 Mei 2009

tangki ajaib



Assalamualaikum, Marimo.
haha, ini diyee tangki kitorang,
diyee ne dj sensasi,
penghibur d kelas kitorang,
dengan lawak yg diyee ada,
apatah lagi kalau btamu sama si hulk,
menjadi tu dj dorang,

diyee ini jua tangki,
lau ia minum,
isi parut atu na pndai full,
yatah banyak air dalamnya,
ya ani defender terkaras,
na pernah ku mliat urg mlapasi ia ani,
haha

sekian dari marimo,
simple jeee ;p

hulk? kiut eehhh~~ ;p


assalamualaikum, oh yeah~ Marimo
marimo bersama anda lagi,
dalam kelas kami dulu atu ada hulk,
tu nah gambarnya,
kiut banar ia atu,

si hulk ani kana ckpi jua lamang labai,
bleh jua awang kamaruddin, haha
ia prasan lau rah cg eng,
cg eng pun galar ia jadi beckham,
prasan diyee,
hahaha
di antara semua,
iatah goal keeper kami ne,

masa ne ramai plg dah goal keeper,
di antara nya c beb,
si hoge jgntah prasan,
si ambuk kami,
ambuk kami atu pkirnya bula atu kelapa yatah tnkapnya atu,
skrang ani hulk baik kalia,
dengan ajaran islam ia trima masa ne,
ada dari marimo dan hoge,

jadi lah ia alim malar kemasjid,
bisai eh,
hahaha,
bnyak pnyembayangan tu urg2 5C aa,
full lagi drang smbhyg,
dgan kusyuk dan tawaduk,


hahaha

yadayada, ;p

sekian dari marimo sensei

do itshimashite,

Tuyul kami ;p

Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo.
pasal tuyul plg,
ya ani bhaya sikit d ucap ne,
pasal ia sekelas sama aku,
buang jabat krg ya rah ku,

setia kalia ia ani,
ia ani single dah mmanjang,
still virgin,haha
ia ani inda plg tatap pendirian nya,
tuyul gelaran atu datang dari tangki,
diyee mengalarnya pasal ia pindek bah,

kecian eh kan si tuyul ani,
dah tah tuyul kana ucap,
inda tatap pendirian lg tu,
terutamanya si hoge,
ukan aku ukan aku!
;p

sekian lagi dari marimoooo

Yakuza brunei ! !


Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo,
pasal yakuza kami plg,
ne tu gambarnya beria ku gambar,
sampat ku skodeng,hahaha
ya ani na plg bnyak crita sal ia ani,
na famous bah,

dulu ya ani suka lepak rah class 5B,
na ya suka sama kami, haha
na ya sanggup kana ucap leh,
paham2 je laa, ;p
ia ani kesayangan cgu eng kami kalia,
suka cg eng kami kan ia ani,
yatah yang mngalar yakuza atu,

masa ne si yakuza mantap kalia,
makin lambut sudah,
ada dah bini2 dgan nya masa ani,
handsome sudah si yakuza,
paling handal belajar ne ia ah,

hahahaha
sekian dari marimo, sikit saja,
ada si hoge post lagi tu lau ya rajin.

proop & tulang kami ! !




Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo.
Yang sudah awda tau siapa kami pnya proop,
ini lah tulang2nya
susunan nya dari atas kebawah,
dah kami jadi kan sup tulang,
yatah bahaya tu mun kan mkn supnya aa,

ia ani lagi ejen,
ada lah ejennya,
haha,
si hoge sayang ni kan tulang aa,
ada dah critakan nya,
abis langis crita sal si tulang ani,
so jgntah bnyak2 pasal si tulang ani,
yg penting ia handsome, hahaha,
ya paling handal plajaran geo,
hahaha
tarang2 dapat universiti,
aka grade U
hahaha

sekian dari marimo,
abis dah pasal ia ani,
legend kami ne ia ah,
wassalam.

ambuk D orix ! !


Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo.
Marimo di sini mau ckp tentang ambuk,
ambuk kesayangan kami laa,
tak banyak je,
pasalnya banyak jua dah pasal ia ani,
kan semua dah post atu ia,
famous dah tu ambuk aa,

ya ani spesis paling jarang djmpai,
kami2 saja tedapat spesis ani,
yatah ijap extinct ia ani,
endanger spesis,
apa spesisnya?
entah. . .hahaha
tapi bisai lah spesisnya ani,
blajar pun bleh,
jadi ejen bleh,
ngambilkn kelapa bleh,
bisai2 lah..
yata mesti d jagai ne ia ani,
lau lari ijap,
kana culik krg ia ani,
ya ne pernah cacar, tu nah gambar ya cacar,
sampat ku gambar,
masih ku simpan,
kenangan bah tu,

hahaha, udah eh,
kana bom ne krg si marimo ani,
ya gany over ani,
si hoge takut ya kan ambuk aa,
na jinak lau rah si hoge, ;p

Ketibaan hari terakhir bulan may 2009

Assalamualaikum, oh yeahh~~ Marimo.
Bertapa sedihnya, ketibaan hari terakhir bulan may 2009.
Ini usaha kitorang.
MARIMO dan HOGE.
pada bulan ini, membuat blog.
dengan usaha gigih.

Kata aher dari marimo pada bulan ini,
may 2009.
selamat bulan baru iaitu bulan june 2009.
dan stay tune lagi update terbaru,
dari kitorang,
jgn lupa bagi comment ye,
Dengan itu, berakhirlah sudah,
itu saja dari marimo,

dari hoge?
kita tngu selepas ini,
diyee akan timbul,
dengan demam2nya sekali,
sedih yaa usahanya selama ani,
inda sia2,

tidak lupa kepada supporter kitorang,
dari 5C tahun lepas,
yg mrelakan kana ucap, ;p
sekian dari marimo,


terima kasih.

yadayada,
hahahahahaha
;p

kisah marimo seharian kat sekolah

Assalamualaikum, oh yeah~~ kisah marimo mesti lah Marimo yg buat punyaa~ ;p

Kisah marimo tadi kat sekolah, ke sekolah mcm biasa, tadi penat dan lelah sekali, pning, dmam haha, si hoge dmam tia jua, ikut2an ia atu. Inda batah atu marimo baik tia dari dmam lpas ngucap urg, haha.

Masuk kelas, inda batah atu si inda tatap pendirian datang, kali ada tia, kwn ku ani, kami ne bcrita, aku sama si inda tatap pndirian, na btah atu ada kwn ku nyampuk, ku namakan ia si pelupa, pasal utaknya malar lupa saja, kau tnya tah d mana ya nyimpan spendit nya mana ya tau tu, haha. Kali ia gtau esok ya hiking bah, kali si inda tatap pendirian ani tnya inda si pelupa ani join hikind d mentiri atu, nya inda ya ikut si pelupa aa, bapanya ikut sama adinya saja. Kali nya bapa ku malar mnang kali kdng2 num1 nya, kdng2 num 2, marimo dan si inda tatap pendirian pun mcm terpikir bualan diyee atu. haha.

Kali ada tia kwn ku ani ku nama kan ia hoge saja, biar ya hoge aa, si hoge ani datang tia ke kelas, dgan mmakai seluar jean lg tu, hndal ia atu eh. Kali chill tia ya sama kami, bcrita ia pasal ikan2 dtngkapnya, ia ani suka mmancing, mna inda, marimo pun bangang pasal ikan ani, na tau papa. haha. ciaan eh, apatah lagi si inda tatap pendirian, bangang brabis, haha, ;p Kali crita pasal bini2 si hoge ani, nama kan si ayun lah, hahahaha. ;p yatah ya gtau, si hoge dmlm atu mental ya bah pasal entah, ya pun na tau, mental brabis ya and ia gtau ia last online dmlm atu. Yatah kali si ayun ani, si ayun ani lover nya dari pom brapa kah. Tapi na plg couple, tapi ya forever in love sama ia. Sayang ia kan si ayun aa, walaupun ia kana kick 2x msh juanya. Melakat juanya si ayun atu, nya kirakan si ayun atu 'ujan' si hoge 'payung' kali ani lagi paling lawa, kirakan si ayun ani 'ambuk' and si hoge 'kelapa' hahaha, panat, atu ktawa aku sama si inda tatap pendirian atu, adakah ambuk si ayun, ;p yatah si inda tatap pendirian pun natapkan kenapa tah inda 'pisang' si hoge atu, pasalnya ambuk mkn pisang bukan makan kelapa, hahahaha.

Kali inda batah atu jalan tia kami marimo, hoge clone ;p, sama si inda tatap pendirian, kejamban kami. Kali dlm jamban atu si hoge clone tia, nya ckpinya rah ku aku ne baik kah inda, ku gtau lah aku baik, haha. kali apanah? nya eh aku mau adi mu aa, kan kenalan ku sama adi mu aa, lawa adi mu aa, suka ku yg btudong aa, yatah ku cari2 tu, haha, entah lah awak hoge clone, ;p

Kali berpisah tia sama clone si hoge ani, kali jalan tia marimo sama inda tatap pendirian. Kali ada kasut ani sama banar dgan kasut ambuk kesayangan kami, kami ucapi lah, kali ada lagi kami jalan, ada lagi sama bah kasutnya aa, 2 urg mmakai bah, haha, sama bnar lagi tu. hahaha. nyaman ucap kami atu.

Kali assembly tia, boring tu boring, ngucap urg saja tia sama si kai, aka bangkai, ;p sam bah, haha. kali ada tia lagi si marimo nmpak kasut mcm ambuk kami, ucapan lagi eh, ;p ramai bah tu sama kasutnya aa. Kali sama si kai tia ngucap urg, kali ada urg tu ngumban2 rah kami, si kai apa lagi, cm si banar, tunjuknya urg atu, supaya inda kurang ajar, haha. Then ada lagi urg atu gandang2, supaya rileknya, haha, urg time atu perform hadrah. Tapi si kai bangga namanya kana sabut time assembly pasal pelari paling tahan, nafas kuda bah, not to forget marimo jua, hahaha, ;p

Balik tia inda batah atu, sama si kai lagi, mliat kambing australia, bnyak eh kambing australia aa, ;p mun urg inda tau kambing australia ani kecian tah tu, ;p si hoge mana tau tu, ;p kali bjmpa tia marimo sama ambuk dan yakuza. Sorry pasal ambuk ne jmpa gadis part 3 takde pasalnya adi si wan na skulah, yatah, haha. Kali kami pun ngucap2 urg lagi, saya time itu crita tntang clone hoge pasal ambuk aa, rah ambuk kesayangan kami orix ani, marimo lagi ngam lupa gelarannya ambuk kali diyee terasa laa, haha, bukan nyaman ketawa urg sana itu. ;p Kali kami crita pasal si pelupa ne kat kai aka sam, tentang hiking itu, bapak si pelupa malar mnang saja, kali kata si kai memang bnar brngkali bapak si pelupa group veteran tu, waaaahhhh, hahaha, pkir mmbual tah udah si pelupa ani, luan inda percaya dah kami atu, pasal ia ani si pelupa ani lg malar mbual, marimo sama si inda tatap pendirian itu layan jee laaaa, apa bleh buat, hahaha . Tapi kali ani bnar ya ckp, takpe laa, kite caya tuk ari ani saja, hari lain inda, haha. Semua d kusuti nya rah kami, ngaleh jua kami mlayan tu, apatah lagi rah si marimo, lagi bnyak. hahaha.

Begitu lah saja kisah harian marimo, paling cali lah, tia krg hahaha. wasallam, ;)

Jumaat, 29 Mei 2009

nama nama 5C pilihan! ! !

Assalamualaikum, oh yeah~Marimo.

bek kamu jawab salam2 tiap kali mmbaca post aa, haha.

baiklah, ini nama2 pilihan 5c:-

Mau jadi sup tulang - proop

Mau jadi lonely - jubur

Mau jadi karipap - hoge

Mau jadi zoro - marimo

Mau jadi head of ambuk state - orix

Mau jadi urg merbahaya - yakuza

Mau jadi famous - tuyul aka inda tatap pendirian

Mau jadi basar - hulk

Mau jadi defender terkaras dan dj sensasi - tangki

Mau jadi handsome dan lawa - pikir lah sendiri ! ;p

sekian nama nama terbaik pilihan dari marimo sensei. ;p

Nama Nama Jepun Pilihan !!

Assalamualaikum Oh Yeah ~
Disini gua kasi recommend 15 NAMA NAMA JEPUN PILIHAN untuk korang..haha
nama nama tersebut adalah :

1. Yg pemarah - KEJI CACIMAKI
2. Yg tak suka brg mahal - SATO SUKAMURA
3. Yg bisu - KITA TADASUARA
4. Yg suka makan tose - NANACHI HITOSE
5. Yg suka lagu blues - APO NADIKATO
6. Yg suka belajar - ASIKO ULANGKAJI
7. Yg kerap bikin ribut - WAKASI HURUHARA
8. Yg masih bujang - MATIMATI TAMOKASI
9. Yg asyik berbini - ASIKO GILOBETINOKO
10. Yg Suka Lonely - MAOKO TAPUKI
11. Yg Suka Menyanyi - ANAKO KARAKARAOKE
12. Yg Pentingkan diri Sendiri - ASUKA ATIKO
13. Yg Suka Menabak - MAOKO TABAKI
14. Yg Macam Sitaie - WASUKA MAKANTAIE
15. Yg Minta Sagir - WASAGIR MANGURABAT

HUH...SEKARANG PILIHLAH NAMA YANG SESUAI UNTUK KORANG..HAHA..

THE END HOGE

Khamis, 28 Mei 2009

fil masjid

Assalamualaikum~ oh yeah~ Marimo.

sekarang ne dah nak pukul 4 petang dah, belum smbhyg lagi, sebentar lagi mau smbhyg. Today ari jumaat, so smbhyg jumaat ler. Nak tau kawan2, si hoge masih d masjid, pasal nicknya msh de masjeed, hahaha. Bertapa ya pasal manu kalah aa, cian anak atu, smpai te damam2 bah mliat manu kalah aa, na sanggup lagi mnerima kenyataan. Selalu mnang, tau2 kalah.

Hoge kun, haha, pes patch atu udah ku ada tu ehh, pkir ku bju baru yang 2009/10 eh, apalaa awak ne, aku mau pes10, hahaha, batah kan keluar2nya aa.

Nada banyak lagi kan d cakapi, buntu dah kepala ani, apatah lagi time cuti lagi tia buntu ne utak aa. inda lagi berisi ne utak aa, lau bleh dpt d refresh ne utak ani. Esok si orix kan jmpa si wan lagi, ambuk kami akan berjmpa gadis part 3 akan ada besok hari, hahaha, post latest so jgn tak baca yer.

Si hoge kan lawan aku pes? duii... ;p biasa ku dah pes aa, langu ku dah, hahaha, ;p nway si yadayada atu siapakan tu, kenal kitani pakah, ;p haha, na lagi batah ia branti ne eh, ;( boring. . . be gay tah ku ne sama si inda tatap pendirian, hahahaha. ;p

bah entah eh, na ku tau apa lagi kan dcakapkan, si hoge ne majal bah msti buat blog ne, aku buat lah demi si ayun, eh salah demi ak hj hoge pap.

walaikumsalam, sekian . ;p

Rabu, 27 Mei 2009

Mana ku mau Alah Beb..haha !!

Assalamualaikum Oh Yeah ~
Ini Hoge bersama anda..Ooo...kau perli aku ya MArimo...andal dah tu Manu aa..2nd best..haha..Arsenal apa ada?janji maen ganya durang aa..hahah...manu bnyak dah cupnya..Community Shield , World Club Cup , Carling Cup & Barclays Premier League dah durang sapu...haha...Arsenal cup apa durang dapat?hahaha...Milo Cup ganya kali tu..hahahaha

Soo..hari ani aku skulah cam biasa....awal ku sampai ke skulah...macam biasa..aku akan melangkahkan kaki ku ke kelas sebelah untuk berjumpa dengan Alai Ayun ku yang cute mute untuk melegakan hati ku ini..haha..ilang hampa ku tarus pasal Manu aa..haha...inda jua berapa Manchester atu bandingkan c Ayun..xp...mcam biasa aku akan borak2 dgn ea and kacau dia hehe..kiut xliaa anak aa..

Manu manang kalah apa ku dapat?...inda jaaa??...agagagagaga...so aku off today..damam ku bah..haha...malam ani g ada tahlil...ok

Stay tune Hoge...
(P/s : Marimo lau mau lawan PES 2009 diumah ku..haha )

makhluk asing? bukan jua..


Assalamualaikum, oh yeahh~~ Marimo.

si hoge brita nya tadi ada ya msg aku, na ya skulahnya hampa ya kan menerima kenyataan kalah aa. drumah ya masa ne nangis2. ;p

haha, liat lah gambar2 kat atas tu, ;p

1st gambar- kami inda tau siapakah gerangan mua yang ganjil2 tu, yata kami bawa begambar sama drang, mau lah drang. yata cua liat tu, jadi pundan tarus si inda tatap pendirian sama tangki sama marimo aa, hahaha. trlmpau mijap bah drang aa, yatah paling ganjil pernah kami nmpak, alien na jua cmatu kali.

2nd gambar- tu nah makhluk lagi kami dgan kami bgambar aa. ada question mark mua nya aa, malu ya kan mliat muanya atu, nmpak krg si hoge, ;p yatah aku sama si tangki takut, smpai hugging kami atu, si tuyul kan hugny jua, kan inda jua, yatah inda tatap msh pendirian nya atu bah. na dpt di baiki ia atu lagi, yatah asal usulnya tu inda tatap pendirian aa.

masa tu lagi boring dari awal smpai balik nada class aa, bek ku balik awal, ku angkut tarus si inda tatap pendirian, awal2 kan inda balik ya, then balik tia, apalaa pnya tuyul, si orix tadi na skulah, haha, bertapa ya drumah pasal ku kurung ya drumah, ijap ku ia bulah lagi d skulah, krg marah si hoge sku na jaga si orix, bnarnya si orix atu kana kurung leh si hoge tadi pagi salnya si hoge hampa kerana ambuknya sorak2 dah barcelona manang aa. yatah abis dkuncinya orix atu dalam kurungan, macam2 kunci dpakai nya, termasuk lah kunci durian, kunci mangga pun ada tu, inda miss tu. Si proop tulang kami kana jadikan sup tulang udah si hoge masak td, nyaman ya masak aa, dpt dah buka restaurant proop tulang restaurant. Ada kana quarantine kali ehh, 'virus proop tulang 1.100'.

Si tangki tadi skulah yaa, tapi girl nya na skulah, yatah sama aku tia yaa mmanjang, sayang ya kan aku tangki aa, lau aku karing leher sediakan nya tu air, hahaha. Bah singgan sini saja dulu, selamatkan lah hoge dari kesedihan kekalahan manu.

sekian dari Marimo.

barcelona win? ;p

Assalamualaikum~~ oh yeahhh!!!! Marimo.


oooohhhhhhh hoooggeeeeeeeee~~~~~~~~
bertapa lawa gambar ku post atu ehhhh~~~~~
nyasal tu eh bangun awal2 pagi aaaa~~~~~
hahahahahahahhahha~!
nmpak kau aku bgambar dalam aa? hahaha! ;p

apakan reaction mua si alex ferguson tu, ;p
si hoge menangis2 kali ya ne buat masa ani.
mana ya skulah, si ayun lagi na dlayan nya.
aku balik awal bah ne kan trabang lg ke sepanyol ngambil piala, ;p

Selasa, 26 Mei 2009

Kehidupan Klass 5C Seharian Part2

Assalamualaikum...Oh Yeah~
yuhuu Hoge bersama anda....kali ani Part 2 pulak yerr..heheh...ok kita start dengan siapa aa...Propesser Tulang ja x eyh..k layan beb..

Propessar Tulang kami ani ea rajin skulah ni...tiap2 hari ya skulah..kalau buleh tah jumat ahad atu pun ea kan datang..rajin jua tuu..ea diskulah atu cam biasa..blajar..sambil2 atu buat research juaa...apa ja yg diliatnya ganjil..bahh..diresearchnya tah tu..bagus plg jua ea ani..p apa yg diresearchnya nda penah ya share2 sma kami...karet bah..haha..propessar tulang ani jua nda suka minjami barang2nya...mentang2 barangnya selalu ganjil2...karet ya pat kami...kalau kami pinjam tu aa..mesti di jawabnya dengan lafaz " Beli bah !! "...luak itu Tulang..haha...jadi Sup Tulang ko krg Prop..selain atu Prop ani ea suka main pen sama kami..Pennya ani lagi Cangkir mcam ea jua bah..haha..akan tetapi sungguhpun Cangkir..tapi balum ada urang dapat melawan ea...aku respect ea lah..Nicknya pat perlawanan pen "LEGEND " xliaa...Title WWE balek2 dah ea manang..buring ya dah...brg x di usai2nya x bah pennya aa..mnatau dleat cangkir..rupa2nya tabau..haha..beilmu x aa anak aa...Prop ani selalu juga di kacau oleh C Hoge..ea merupakan kawan lama c Hoge..batah dah 2 urg ani bekenalan...kalah c Marimo..haha..ea bru 6 tahun kenalan..cProp ani sejak azali lagi ku kenal ea..haha...ea sasak pat cHoge..psal c Hoge pass Olvl..ea inda..ngaleh2 ja ea buat research..haha..atu saja x kan ku cetakan sal ea ani..

Ok seterusnya cerita tentang aku dan dia..eh salah..cerita sal cJuburandie pulak..haa..urg paling fames and machoman di kelas kami ni...ok Cjubur ani dskulah ea suka belajar sebalah bini2...maklumlah..macho xliaa..ea selalunya akan menunjukkan kepandaiannya kepada bini2...kalau bni2 ada masalah tentang sesuatu pelajaran..bahh..makanannya tah tu..diajarkannya tia jua pat bini2 aa..tapinya salah..hahaha..dihantamnya saja bahh..kana bual bini2 aa leh cJuburandie..haha...Then..kalau taem nada becikgu..ea selalunya akan pergi ke belakang kelas dan akan duduk diatas meja kesayangan kami untuk menjadi lonely..disewaktu itu dia lantas akan memejamkan matanya seberapa lama dia mampu mungkin dia sedang berfikir macamana untuk menjadi seorang pembual yang bertauliah x haha..Setelah itu secara tiba2 dia akan membuka matanya sambil tersengeh sengeh (tersenyum2) melihat kearah siling kelas kitorang..entah apa apa lah die ni..begitulah seterusnya yang dibuat sampai abis kelas..tapi selain atu ea akan join kitorang belawan pen..salnya duit siling emas ea sponsor xliaa..aku inda tau dimana ya belurih..katanya siling atu zaman Ming Dynasty ea belurih..gilaa tua banar umur cJuburandie atu eyh..haha..brapa dah umurnya kan tu...apa apa pun awu saja tiaa..haha...ok cukup sana ja dulu cetaku ani sal perangai sorg2 diklass..

Ok still to be continued daa...HOGE xp

Tukang kayu inda bertauliyah ;p


Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo kembAIL lagi ;p ;p ;p, si hoge na pndai mliat kembali jadi kembAIL. ;p

Kali ani crita pasal math corner masa last 2 years ago, masa kecik2 form4 aahh, haha. Telah d bagi team2 nya, iaitu, jubur, professor, marimo dan hoge. Kami ani ngambil urg yg rajin pasal math ani, turn out drang yg pmalas ani. Ada tah tu critanya kan ku critakan tah ne.


Ya cgu math kami ckp ada math corner for every class, so atu lah team kami, nama team kali 'pro jubur moge', haha, na deh. ;p kali topic kami time atu measuration kali na salah ku. So aku sama si hoge biasa, na dpt d pisahkan ne lau pasal aktiviti ani, si jur sama si proop mmbuat bangunan.

Kali apanahh, aku sama si hoge biasa, rajin ne lau pasal ani siap awal ne. ;p bangunan saja alum siap, dah esoknya kan ngantar baru kan siap, na dpt dharap eh. Kali tu nah, kami ngaga rah bilik D & T ngacau drang mmbuat bangunan aa, si marimo sama si hoge. Yang mua question mark atu entah dmana kah kami blurih. Yang mua cm vamp atu proop kami tu, biasa lahh proop kbnyakkan nya jahat bh, hahaha. Kali smpat lagi tu bgmbar proop kami aa sama2 kami. Si hoge atu dah d gambar, tumbuhan bah misainya aa, rambut lagi kuning mengurabang. Kali esoknya dah ngantar atu baru tia siap. Tu pun usaha si jubur gany, si proop ani na dpt dharap. hahahaha.

So na apa lah kelas kami menang num3 kah or 2 tu, inda ju d sangka2 tu.yang penting nada kalah lau ada marimo dan hoge. apatah lagi jubur, chances tuk manang lagi banyak bah tu, harapan skulah bah tu. ;p

Isnin, 25 Mei 2009

Berita hangat-Marimo Hoge bertemu kembali ! ! !

assalamualaikum, oh yeah~ Marimo.

yeah yeah, bertemu lagi ne yaa. Kali kisah pasal si marimo and hoge bjmpa tadi pasal ada exam eng june. Macam biasa aku awal datang, na btah atu si hoge tia datang dengan mmbuat rambut macam ayam. Pastu si marimo sama si hoge pun lepak2 rah foyer. alum batah atu ngucap urg tia kami.

Urg pertama kami ucap ialah cg.irk aa. hahaha. si hoge na mau bjmpa pasal takut ia jadi rubik lagi kana umban2. Inda batah atu ada tia cg eng. wisemann. hahaha. Atu sampat lagi kitorang ucap kerana kpalanya sudah macam tennis, hahaha.

Kali inda batah atu marimo masuk kelas dulu, Pastu baru pergi dewan, kat dewan kita ucap lagi si jubur, si jir dan semua lahh kanaa, inda tau kan dusa si marimo sama hoge ani eh, before exam sampat ngucap urg. Kali inda batah atu si hoge ani ngucap urg yang inda d sangka2, malas ku mention namanya, krg aku abis ku. Sekelas ku lagi ia ani. Si hoge tau siapa, mun ia inda tau, tuyu tah tu ia atu. Exam time udah smpai, so masuk dewan, marimo duduk dapan2, si hoge blakang skali. Nmpak ku ia dari jauh, siringnya ambuk kesayangan si hoge, lama dah ya ningalkan aa, kan 2 bulan dah, ani bru tia ia kan exam ambuk aa, kan test kebolehan selama si hoge ningalkan iaa, si marimo tah yg tinggal menjaga ambuk ani.

Abis paper 1, so paper 2 exam, abis jua, then kitorang chill2 lu. Apa lagi, jubur biasa, dengan machoman nya, diyee ckp dia akan kana sorak rah kantin. Kali diyee balik awal so kitorang sorak2 je kat foyer, urg paling machoman iaitu juburandie, penyanyi terkenal yg paling mardu suaranya. So kami chill kat kantin, si hoge inda sama kami awal2 atu, chill ya sama si jir.

Inda batah atu lepak tia ya ngaga si marimo, kali sana semua ada. Ambuk, si inda tatap pendirian, professor, siapa lagi aa, tapi atu lah saja yg femes kana ucap. hahaha. Kali si hoge ani mntest kebolehan ambuk yg ku jagai masa ani. Kali alaa, bnyak si ambuk ani na tjawab, hampa ku apa yg ku ajar na ya ingat. Mana inda time atu ya minum nescape, yatah, hahaha. Tapi ada tia urg na dsngka2 menjwab solan si hoge, professor kami. Biasa lah kan professor, semua ia ani setau. Tapi geo na ya tau, anti a kan plajaran geo atu, na common sense ia atu. In the mean time, si jirah sama si inda tatap pendirian ani dating, apa lagi, si profesor dengan mata garangnya menantang si inda tatap pendirian, pasal atu kekasih lama professor kami, hahaha. And si jirah sama si inda tatap pendirian ani bcrita pasal inspirasi dulu si marimo aa, siiii atuuuu... hahaha... malas mentian her name. kana umpat si marimo aa, bek jua si marimo ani pndai menajami telinganya ani.

Tidak lama kemudian, balik tia menjelang tiba. Si hoge mengabut d skulah atu, lari2 ya d skulah aa, mcm urg gila. lau aku malu ku tu eh, lawa bualan crita ku ani ehh. ;p Kali berpisah lah marimo dan hoge buat kali ani. tapi yg penting baik jua tu, mun ku seclass sama ia masa ani, entah kami dua kali eh yg malar kan marahi ehh. Si hoge ani lagi tuyu, baik lagi si marimo, gany si hoge ani jahat mengasut si marimo, lau inda nada ya jadi cmani bah ne. ;p

sekian, mun inda cali inda apa lahh, haha, blank ku dah, paning ku baru bgun tidur ani, si hoge lagi tidur tadi. Hahaha, lapas tidur msti ngunjar makanan, si hoge adakah ngunjar makanan di laut, bek lagi aku d dapur, nyaman makan ku karipap aahh~ siapa terasa diam ja. ;p

pala butak tuyu!

Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo kat sini.
Kali ani ya hogee aa,
bkawan sama siapakah anak atu.
lawa lagi misai nya ani.
dah tah misai melantik
rambut lagi na blurus
bkawan lagi sama double pala butak
si hoge tah banaarr.
jgntah lu ckp bnyak2.
nanti ada latest lagi ne.
masa ne banyak busy kitorang


stay tunee~ ;)

Chatterz b4 xam English !!


Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo.

Kes boring dah. hahaha. paning ku kan bcerita atu. Gambar atu gambar kami chat2 smlm, MARIMO,HOGE VS JURANDI,JIR,TUYUL.
hahahaha.
last2 tinggal kami dua gany chat hoge sama marimo
drang give up dah
mana kan tahan kami mcm jet chat aa.
sampai kebulan bah tu.
si inda tatap pendirian lagi te diam masuk ke butul yaa btapuk jadi tuyul balik
si jir entah gulik2 kali ya na tahan kana ucap
ne si hoge kan makan
cian yaa kelaparan
ngucap urg dlm keadaan kelaparan
tuyu anak atu aa
dah tah tuyu,
benkap lagi,
dah tah benkap,
biji2 lagi,


hahahahahahahhahaha!

goodluck kamu2 esok exam aahh, mari tah yaa eng aahh

Ahad, 24 Mei 2009

Kehidupan Budak2 5C 2008 Seharian

Assalamualaikum...Oh Yeah~
yuhuu Hoge bersama anda ingin beshare2 hehe..aku ani jenisnya inda karit kalau buleh semua kan ku share bah..haha...ari ani aku kan beceta tentang budak2 5C tahun 2008 yang lalu iaitu macamana kehidupan tiap2 satu makhluk ini berada dikelas dengan cara yang tersendiri...ok kita bermula dengan Hoge lah dulu...hehe..

Hoge ani kalaunya datang sekulah ea selalu akhir...mana maen tu awal2 aa...Hero bah Always late..hee..then kalau dah sampai diskulah Hoge biasanya akan mencari2 inspirasinya yang lama aa..samada udah datang ka inda..lapas atu baru ea mencari cMarimo...tempat duduk Hoge sama Marimo bersebelahan ajer..yatah sanang untuk mengucapkan urang..haa..soo diskulah atu Hoge akan mengahabiskan masanya bersama Marimo mengucapkan manusia yang muncul dihadapan mata kitorang dan sambil2 atu belajar jua ku..hehe..maen rubik bila ada masa...kalau nada cigu aku akan pergi ke belakang kelas...bukan untuk menjadi lonely..tetapi ajak semua geng2 untuk bermain pen di meja kesayangan kami...kalau tidak maen pen...aku akan melayan ambuk kesayangan ku Orix ataupun mengacau Profesar kitorang....begitulah yang selalu ku buat diskulah...kadang2 ceta2 jua dengan Inspirasi lamaku..waktu rehat aku selalu lepak dkelas saja...buring bah kan jalan2 aa..inda jua ada kan di aga..meliat cMaspar ganya tu..haha..kalau ada extra klass yatah paling cHoge inda suka datang tu..macam2 alasan ea bagi pat cigunya tu nanti..haha...Hoge ani jua launya makai baju PE smua dah urang paham tu..haha..ertinya baju uniformku inda betarikah..pki baju PE sja..yatah cMuna suka menagur tu..nyibuk bah ea aa..haha...Soo macam atu lah kisah Hoge berada di skulah...

Next kita lihat pulak kehidupan Marimo di Skulah atu...ok..kalau Marimo pulak ea ani urang yang rajin awal datang..semangat ya kali bah kan sekulah aa..aku tau bukannya apa tu...ea gagas2 ke sekulah awal atu kan kejamban skulah bah tu..kan meluruskan rambutnya yang mengurabang aa..haha..maklumlah dirumah inda tedapat ceramin bah...bekas pacah leh adinya pasal bekelaie sama Marimo berabutkan taie..haha..pasal taie pun mau gaduh ka?xp...then selain atu ea suka ikut cHoge lah dimana Hoge pergi..bagus ni marimo aa..ea urang kanan cHoge bah tu..apa si Hoge buat yatah dibuatnya tu...ea jua selalu mengatil kawannya bini2..andangnya gatal ni anak aa..bini2 saja kan dikacaunya..Marimo jua selalu mendangani Hoge untuk menyasakkan ambuk kesayangan kitorang Orix..sama melayan kerenah Hulk dan tangki..Marimo jua selalu memantalkan cJuburandie bersama sama Hoge..haha..jahat tu budak dua urang aa..haha..sama utak durang bah..Marimo ani rajin datang xtra klass...mengampu cigu x ya bah..haha..soo atu ja x ceta pasal cMarimo ani..kalau mau tau lagi tanya ya sendiri...heheh..

kali ani aku kan cetakan pasal Ambuk kesayangan kami iaitu Orix...Orix ani sebenarnya kami tejumpa disiring jalan di Sg Liang bah..masa atu Hoge belawan drift sama cJuburandie..yang tidak diketahui sapa menang..kerana dua2 handal hantap bah..yatah membarinya..kami bawalah orix ani balik dan simpan diskulah...Orix ani kalau diskulah bisai bah..inda payah tinggal pat sangkar..berakal ambuknya ani..ikut g belajar sama kami tu..bagus kan didikan kitorang aa..satu2nya ambuk yang pernah menduduki peperiksaan O level didunia ni Orix aa..bangga jua kami tu..tapi inda pass...tak hairanlah..ambuk lah katakan..memang inda layak pass pun xp...ea ani kerajanya dskulah menghiburkan hati kitorang...jika tidak ada guru mengajar kitorang..biasanya orix akan ikut bermain pen sama kitorang..haha...bisai bah ni ambuk kami aa..smua di ikutnya..pandai lagi maen bula tu...tapi ngalih lah kami mengasuh ea ani...sakit jua kepala cBeb memikirkan..mun sudah bula atu kan di talannya..pikirkannya atu buah sikui bah..kesian..tapi ani ea udah dapat membezakan bula dengan sikui...haha...bagus Orix...soo atu tah x ceta sal c Orix aa..yang penting Orix ani kana urat jua leh Bubuk..haha..berhampiran pulang kelas kami tu..biartiabah..binatang pun mau jua kan becinta2..bukan manusia saja..haha...

Ok sampai disini saja dulu ceritaku pasal kehidupan kitorang ani diskulah ok...bersambung...

Hoge..Stay TuNe !!

Biography MARIMO !!


Assalamualaikum...Oh Yeah~
kali ni bersama Hoge pulak yer..hee..mana ku mau alah pat mu Marimo uii..~haha...soo ari ani aku mau cetakan mengenai Biography Makhluk yang banyak menyusahkan aku ani iaitu MARIMO...haha...

Nama : Marimo
Gender : Laki2
Lahir : Tahun Gajah
Tinggal : Kawasan Terbiar haha
Umur : Setahun Jagung
Hobby : Mengucapkan urang sama c Hoge xp
Ketuyuan : Inda pass O level year 2008...hahahaha

About Him ...

Marimo adalah seorang yang suka mengusutkan kepala hutak ku..haha..tapi dia juga merupakan seorang yang bengap..dgn pemikirannya yg sungguh bengap dan tuyu itu telah berjaya membuatkan diriku ini menjadi tuyu juga..haha...Marimo adalah sahabat karib Hoge...dimana ada Hoge disitu ada Marimo...haha..p inda pulang 24 jam macam atu...hee...ea ani jua rakan seperjuangan Hoge membuat blog ani...sebenarnya ea punya idea untuk membuat blog ani..awal2 aku atu memang nada terfikir untuk membuat blog ani...setelah mendengar ideanya yang tak lah bernas sangat itu...jadi aku ikut aja lah..hehe...Marimo ani jua dengan ku berbahas berlawan cakap...inda mau alah spisis macam kami ani..haa...suka mantalkan urg sma2..dan pekara yang membuatku sanak apabila ea meminta tolong untuk menyelasaikan masalahnya dengan inspirasinya yang lama aa..sapa terasa diam2 saja aa..keh keh keh...Marimo punya sponsor adalah Adidas..buruk..xp..anak ani jua inda pemandai makan sayur..haha..kecian...Marimo jua selalu menziarahi rumahku..disana kami akan duduk menghadap PC untuk berlawan Game Bula PeS..hehe...kalah saja itu budak...inda handal bah..haha..masani aku inda lagi skulah sma ea psal ea luan tuyu bah...inda pass o level..hahaha...aku di ucapkannya cacar...tapi pass jua ku xp..jangan jelez aa Marimo...hahaha...cukup tah dulu disini ceritaku..kan membuat H/W Maths ku..krg inda siap kana antam ku leh cigu Diana...garang tu cigu aa..bisai2 jaa xp

The End daa...HogE

ke tuyuan hoge terhadap c.sci

Assalamualaikum, oh yeah~Marimo mau kongsi crite lagi nee yaa.
cerita tentang hoge je laa, terhadap subject c.sci.
Masa last year, ada exam c.sci kan tu, yatah time quallifying kali.
exam lah exam c.sci.
diyee ne tak minat c.sci.
kali apa diyee jawab rah paper c.sci itu?
diyee tak terjawab.
so diyee jawab nama2 pemain bula.
tidak kah tuyu hoge atu mmbuat pljaran yg nada rah c.sci?
tuyu kan? hahaha
so jgnlah contohi hoge itu.
aku nyasal ikut na minat c.sci.
sedangkan aku minat c.sci.
si hoge hasut aku tuk cncntrate math saja.
kali diyee plg dapat math.
yatah na dpt contohi hoge itu.

Harap maklum.
berhati-hati terhadap orang yg bernama hoge.

Sabtu, 23 Mei 2009

Tennis, Rafael marimo-hoge nadal

Assalamualaikum, oh yeah~~ haha Marimo.

Masa tu ada sekali atu kami main tennis kat mentiri, marimo, hoge, karami, abg si asrab (lupa ku namanya ;p),iying si hoge dan kalum, haha. Masa tu aku baru 1st main lahh kana bawa leh si hoge. So time atu aku semangat ne aku sama si kalum awal dtng batah2 nungu drang aa. Kali ada ku nmpak label cuti rah pintu sana atu.Inda batah atu datang tia drang, rupannya yg mmbawa batah nyari bula tennis aahh, hahaha.

Kali main tia drang, ada time atu main double aku sama si hoge, lwn kalum sama abg si asrab ani, atu ya mnang kalia. ahha, kali lawan double lwn iying si hoge sama krami, menang jua kami, haha, kali atu lalah tia kami kan tekamih si hoge aa. Kali kami kejamban lah, kami tnya penjaga sana mana jmban, yatah ia gtau kami bhapa, pasalnya time atu tutup bah cuti awam bah, haha. Kali si hoge gtau main tennis, so diyee pun dgan muanya marung gtau bnarnya tutup, kali last2 suruhnya jua kami main sekajap, Batah plg kami main aa, haha. So ke jamban kami dah selasai2, so kami ke tennis court tia, gtau drang, tapi na jua papa main batah, inda jua ya kan tagur tu, haha. So dlm kul 10 atu udah tia main, balik tia, cmatu lahh~~

jalan cerita marimo dan hoge

Assalamualaikum, oh yeahh~~ Marimo.

semalam aku dan hoge jadi inda tatap pendirian salah2kan urg pasal blog ani, hahaha. Kau bah tu hoge! hahaha.

Aku mau crita jalan crita cmana aku rapat sama si hoge ani. Cmani, kami bru kan msuk form 1 and skulah gama drjah lima msh, yata time paginy atu darjah lima lah sekulah gama dulu. Kali sudah atu nada lagi dgan ku sana atu, dgan ku si mizi gany ku biasa d class aa, diam2 saja ku. haha. aku sekulah gama di serasa bah pasal mama ku kraja sana cgu lah. Then time atu si hoge naik haji kah umrah tu. Yata inda batah atu pulang diaa, awal2 kami na biasa tu, Kali ada tia pasal cs ani, pasal game cs aa, yata mmbuat kami makin rapat rapat lahh, bt rapat catu2 saja plg. Then masa aku drjah lima, aku kana jadi kan ketua drjah sama prefect. si hoge inda, hahaha, yata busy saja. Malar lagi ikut activities bah, mcm dikir apa ahh, selalu tu mua ku sama si hoge saja kana bawa, hahaha.

Ani time dskulah menengah, kami na sekelas lah, lau urg dari mentiri lain2 class nya nama kelas drang ujungnya ada pai. haha, entah apakh tu, si hoge pai3 aku A. haaha.

So dah kami darjah 6 sekulah ugama, lain2 tia kelas kami na tia sama lagi, si hoge prasan ku 6 alif bah aku 6 dal. So maikin lah kami na brapa rapat, tagur biasa2 saja. Time atu aku kana appoint jua jadi ketua darjah, sama ketua prefect, haha, ketua atu bek jua last min time cgu apakah tu branak, yata. haha. Kali dengan atu macam biasa marimo sama hoge saja kana bawa betanding atu, haha, lwn skulh2 aa. siuk bah skulah gama ani.

Then dah kami form 3 berpisah tia kami, at una bnyak crita lah si hafiz ja rapat ma ia pasal anime one piece atu. So dah form 4 kami sekelas tia, ridak d sangka2, tu pun na jua rapat, ia baru balik dari umrah bah, time atu alum cali tu, diam2 jua msh. hahaha. kali si hoge ani makin rapat tia ku, start ku minta tranfer credit, $5 d tranfernya, haha, tapi ada syaratnya, si hoge purpose aku tia jadi bestfriend nya, hahaha, kali aku layan eh, time esoknya lagi kan sport day, manang ku tarus sportnya aa, ahah, male ku tarus lehnya. ;p ;p hahahaha. sekalinya makin rapat tia lagi time pasal inspirasinya dulu atu.

So dah form 5 atu, rapat bnar tia kami, apa2 activity atu semua kami ikut tu, cca semau kami ikut, haha, nama2 kami saja ada tu malar ikut aa. Tapi teamwork atu okay lahh mnang saja jua, hahaha. Yata masa ne msh rapat lah walaupun ia jauh sana atu, bestfriend jua msh, haha, aku biasa2 lah jua dgan cousinnya semua. parentnya jua, ahah, bah udah tah, terharu ku menangis2 ku mncritakan, hahahaha ;p

sekian ari marimo

pen tournament

Assalamualaikum, oh yeah~~ Marimo.

Mun kamu kan tau, d kelas 5C atu ada game pen tournament. Hostnya siapa tu aahh, haha, malas ku sabut namanya kana temparik ku krg, haha, andy tah saja. Siapa teras ya udah tu, dalam kelas kami atu lah. Kali cmani, si andy ani main pen lastik2, kali aku join lah buang boring, sekalinya semua ikut drang si hoge apa. hahaha.

Inda lama kemudian, ada2 saja nama teamnya, makin ramai urg main, prasan ku semua ampit main bah. Sekali meja blajar atu na cukup, kami pkai lah meja kesayangan kami meja bulat aa, atu bru siuk ramai, basar lagi. Aku sama si hoge tu team ku, haha, bnyak lah team2 lagi, ngaleh ku ngigati. Cali2 plg teamnya, ada lagi champion nya tu.Ya ada champion, tag team champ, inter, brunei champ, sama entah lupa ku, sponsornya si andy syiling emas.

Then cmatu lahh, inda lama atu cgu malar tgur2 kami, last2 branti lah kami main atu, haha, terpaksa jua, krg ngamuk cgu. Tapi time inda batah atu main skajap tu pun tapuk2 dari cgu math aa, takut kana bom klas aahh, hahaha. ;p so cmatu lahh, inda lama kemudian, boringan tia game atu, ada lagi game lain, hahaha. Bagus is andy atu eh pndai mmbuat game. Mcm game rubik kana baharuhi, ani game lastik2 plg kana baharuhi, bisai eh.

rubik bik bik

Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo.
Apa bisai pmbuka kata aa. haha, si hoge ahh, mnada wireless ku rusak saja bah alasan malas ku online, mliat crita zombie jua ku dmlm atu. Atu yaa zombie atu sekalinya nyuyak parut aa, sandi eh, hahaha.

Kali ani crita sal rubik plg. Startnya rubik di kelas atu dari aku lah awal2 mnada urg minat rubik, aku lagi na minat. Aku mliat urg tuition atu semua kan main, na jua ku mau tinggalan zaman kan, zaman rubik. hahaha. Kali cani crita nya, ya start atu aku main rubik d kelas atu na brapa urg ingau, kali start si hoge hampa pasal inspirasi duluny atu. Ku gtau lah ia cara kan mmbuang stress main saja rubik atu. Kali bnar eh main nya eh pagi ptg siang mlm bah main nya aa, na pndai branti. hahahaha, time atu alum plg solve lg tu.

Lama kelamaan, solve tia rubik atu, blawan tah kami, semua lah kwn2 kami atu semua ngikuti main rubik aa, dah solve leh drang dengan jaran marimo dan hoge. Yang penting banyak fenomena yang jadi psal rubik ani dah. Na plg bnyak bnar. hahaha.;p

1. Si proop pacah bah rubik c hoge lehnya, ganas ya main atu, aku na jua main smpai cmatu. Kali si proop rasa bersalah lah balikannya rubik baru, hahaha.

2. Dulu si hoge kana pnjami rubik si inspirasinya dulu, haha, atu yaa male yaa, ;p (melt kami ngalar male pasal si hoge na pndai ngeejaa, haha) .

3. Then ada tia masa time irk ani, fenomena terhebat, cgu irk ani lagi suka kan mlayan si marimo sama hoge ani bgila, kali ani time si hoge tnya aku step2 rubik atu, nmpak tia bh cgu aa, kali apanah, terabang bah rubik aahh keluar jauh tarus bh mcm bula golf trabangnya, pacah berkecai, hahaha, anti bnar cgu atu kan kami, hahah, lau urg main rubik okay tuu, ani kami trabang bh rubik aahh, hahaha. Panat2.

bah udah tah ku singan sini saja, bah hoge biji2 ;p

AYUN OH AYUN

AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN AYUN

HAHA...limpas 40x dah ku nyabut namanya ni aa..hahaa..makbul nih...

4rom HOGE beb !!

Cerita Sadih !!

Assalamualaikum...Oh Yeah~
hye bertemu kita lagi dengan Hoge yaa..hari ini nampaknya Marimo tidak bersama kita...wirelessnya dilanda masalah yaa..hahaha...kesian itu marimo...soo hari ani aku nada kan decetakan yaw...ani just ku buat cerita rekaan semata2 aa...tiada yang mengena bagi hidup atau mati..haha..apakan...cetanya bermula dibawah ini..

Pada suatu hari...ada 3 manusia ani keluar dari sebuah kereta dan terus menuju ke Apartment diorang...3 manusia itu adalah Inda Tatap Pendirian , Marimo & Hulk...mereka bertiga ini adalah kawan rapat..yang memang senghaja dirapat2kan..apakan..aku pun inda paham neyh...hentam sajalah..soo sambung cerita..diorang ani baru lapas balek dari jalan2 bekas mengurat anak itik...laen durang ani..anak itik kamu urat aa...sudah didalam bangunan Apartment tersebut dekat lobby...budak bertiga ini mahu naek ke tingkat 200..tinggi jua tempat kamu tinggal aa..haha...yatah durang ani mengatik2 lift..p na mau turun lift atu..rupanya rusak..paksatah durang ani merajinkan diri naik tangga...gilaa...ngaleh jua tu 200 tingkat aa...

jadi terpaksa tah jua anak betiga ani naik pakai tangga ja...dalam perjalanan durang menuju destinasi atu sangat memburingkan utak durang..p pa bleh buat...Then , si Marimo ani terpikir satu idea utk menghilangkan rasa buring...ea mau setiap sorang cetakan sesuatu perkara yang sedih...durang semua setujulah...Marimo mula dulu...ea pun becetalah ceta sedihnya...ea bercetalah dulu ea dulu penah skulah bah..zamannya kanak2..ea fail O level bah..sian anak aa...marimo cakap lagi...ea berusaha sungguh rajin...very hard working tapi apa bleh buatkan...haha..sabar jelah sid...soo dalamnya beceta atu mereka telah berjaya menaiki tanggga sampai tingkat 50...jadi giliran cHulk pulang beceta..cetanya ani pun sadih lah jua..ea gto ea ampit inda kana tinggali Piza Hut bah leh mamanya...adi bradinya yang laen semua kana ampiti...ea ganya inda..yatah sedih cHulk tarus...sadih kan cetanya aa?haha...hentam aja laa Hulk oii...kali ani mereka sudah berjaya sampai di tingkat 150...yeah Marimo berteriak inda lagi lama sampai...fit tani atu...haha..perasan punya Marimo...

Then bila giliran C Inda Tatap Pendirian beceta...ea banyak diam2...biasalah indaa tatap pendirian...dalam fikirannya aku tau tu...cerita inda cerita inda...haha...sampailah ke tingkat 199...barulah ea bermula bercerita....setelah mendengar cerita itu...tiba2 wajah Marimo dan Hulk bertukar menjadi merah...rambut Marimo Mengurabang macam rambut Alleycats badan Hulk betukar jadi hijau..semakin basar...tahu kamu apa ceta C Inda Tatap Pendirian aa...kali ani sungguh menyedihkan...Inda Tatap Pendirian memberitahu bahawa...kunci bilik Apartment tertinggal di dalam kereta...hahahaha...sooo Marimo dan Hulk terus menghentam cInda tatap Pendirian dan terus membuang dari atas kebawah Apartment..hahaha...sian itu budak...Banyak Sedih Woo !!!

THE END HOGE

Khamis, 21 Mei 2009

Babel hulk kat rumah hogeee! ;p

Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo ne. hahaha, kali ne kisah kitorang lepak kat rumah hoge.

Masa last year, before priksa dan masa puasa atu. After extra math aku selalu lepak rah rumah si hoge kan chill2 mkn2 time puasa. haha, na deh, dusa2. Kali ani ada drang si hulk dan si tuyul ikut join lepak sapa aku kat rumah hoge itu. Main game bula, champ time atu marimo kalia, hahaha. ;p kali na lama atu mama si hoge minta dgani packing kerupok tuk majlis khatam d masjid aa, so kami tulong lah. Awal2 dah plan nak balik pukul 5 sekalinya mama hoge ani bawa buka puasa dekat kadai so tak jadi lah balik.

Then kami jalan lah, pakai bju si hoge pasalnya kami pakai bju pe bah cala jua tu, yatah si hulk tu pakainya ahh. Baju lverpool, fit rahnya aa. saja kan cali2nya sekali skala. haha na deh ;p Kami pun bukak puasa kat kedai. Lepas itu balik lah kat rumah hoge. Then kami berjemaah smbhyg tarawah kat rumah jee. Lepas itu smbung lagi main game bula, dan balik lah dalam kul 9 atu. aher lah baliknya. Batah2 chill kat sana. Tapi takpe yg packing kerupok atu ada upah lahh leh masjid bagi $50 sorang. haha. Si hulk sama si inda tatap pendirian atu buyok sehari gany ya mndgani. Batah2 ku chill sana atu aku, adi si hoge sama si hoge bnyak bkraja. Si hulk sama si tuyul atu sehari gany. Sanang hati drang dpt $50 aa. Kami atu patut labih sikit bah tu, hahaha. Na apa laa, syukur2. ;p Taun ani mudahan ada lagi. hahahaha ;p

Sekian dari :- Marimo

biji biji ;p

Assalamualaikum, oh yeahh~ Marimo.

Cerita yang ingin saya share ini takde kena mengena dengan yang mati. Yang hidup saja. hahaha ;p
Cmani, ada masa last year atu si hoge atu tarus2 gtau aku ptg atu lah bru ku bgun tidur aa, ia ckp kan bawa aku ke istana pasal belia2 dan kawasan sg buloh kana panggil ke istana. Last minit bahh! dah tah bju alum btarikah apa. Ku bagi lah alasan na dpt datang pasal aher dah, bju ku lg alum btarikah.

Kali sudah kan ya jalan atu pajalnya jua pasal ia nada dgn, so terpksa laa. Haha, tapi na jua aher awal jua kami smpai atu. Kali kami smpai ke istana nada papa terjadi ne, pasal kitorang dah sembhyg apa kan. So kitorang duduk saja, dan semua yang lain bzikir kali i think. Aku sama si hoge ngucap urang, panat, hahahaha ;p

Kali ada urg yang paling ganjil kami liat pasal mua nya banyak biji2, kali kami galar ya biji2. Pasal ya liat kami, senyum2 yaa, haha, si hoge apa lagi, diyee kata diyee tepikat kat kitorang, ahahah. panat. Biji2 lah kite gelar diyee. Tak lah kenal diyee itu. Sudah atu mkn then balik biasa ja atu nada yang cali.

Kali ada tia si orix kana chicken pox bah. Si hoge ucap biji2 kali ia jua kana biji2 ku ucapi ia, hahahaa. Then ada sekali atu si biji2 kami jmpa aku sama si hoge, diyee kali hntar anak diyee. Handsome lah biji2 itu, ;p dengan senyuman manis nya. Hahaha, ;p kata hoge time d istana, kalau diyee liat kitee lagi kitee cucuk biji2 nya biar lagi handsome! hahahaha! ;p

Sekian. . . ;p

Escape sekulah yang malang ;p

Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo mau share ceriter lagi ne yer~

Tak laa bnyak sangat, tapi takpe lah, kira malang banar kami escape ani. Cemani, masa form4, ada this time, na tau aa time bhapa kah tu, ada nyambut2 something bh. Nyambut hari raya kali, sekalinya aku ne boring bah. Boring brabis begambar apa udah boring jua, kali kan balik tia ku. Nada jua ada papa lagi bah lapas majlis aa.

Kali i tlipun lah bapak i, bapak i pun oke2 je dan diyee suruh tngu jee, my parent time atu pun mahu pergi bandar jugak ada urusan. So hoge pun tngu tia jua mahu ikut balik.

Pat sini lah paling kecian dan malang. Semasa bapak saya sampai, daus tnya kat saya tak yah pkai surat ke, saya kata tak yah lah, tak papa itu, biar tia. ;p kali saya dan hoge masuk kerita lahh. Saya gtau ayah saya yg tayar 1 mcm pancit. So bapak check lah, benar itu pancit, huh, terpksa laa tukar lagi tayar. Kami dalam krita saja, bapak suruh stay je dlm krita tak yah tolong. Tidak lama kemudian, ayahanda hoge dtang dengan van diyee, diyee buyok ada ayah diyee terus balik, kitorang itu mahu kan escape tapi malang, hahaha. ;p so cmatu lahh.... malang bah malang! ;p mau kan escape na mnjadi ;p ;p

Apa punya Jubur daaa !!!

Assalamualaikum...Oh Yeah~
Ini Hoge bersama anda...heheh...inda mau tdo mata ani sulnya..haha..soo untuk menghilangkan perasaan boring ini mari kita bercerita tentang makhluk yang terbiar ini Juburandie..haha

Once Upon A time...wahh spiking eyh..di Skulah tym rehat lah...aku ani jalan2...nada kan ku buat...kan jumpa cAyun ea buzy ngan kawan2nya..jadi...dlm pertengahan jalan aku terserempak dengan cJuburandie berbekalkan mua muanya yang sedih dan lonely...lalu aku melangkahkan kaki ku untuk menghampirinya..sambil berkata.." yaw apa Macam ? "...tetapi dari wajah inspirasinya itu aku tau dia sedang dilanda masalah...dengan tone dan pitching yang penuh Imotional dia menjawab " waalaikumsalam...aku ok2 aja.. "..haha..aparaa cJubur ani..aku nada bagi salam pun ea bleh jawab...soo dari sana aku lebih pasti lagi dia ada masalah...soo tanpa membuang masa aku tanya ea apa masalah..awal2 dia rasa malu2 nak cakap dekat aku..aparaa..dengan aku pun kan malu2 kucing cJubur ani...last2 ku pajal lah...akhirnya ea gto aku...ea ada propose bini2..wahh...takajut jua ku mendangar..kami baru start skulah sebulan...sudah tia mempropose ani bah..hahaha...pelik tapi kenyataan...soo aku tanya ea apa resultnya...ea menjawab dengan nada yang penuh hampa " kana kick ku "...haha..aku dah agak dah..sapa jua kan begunakan cJubur atu...haha...mua macam lamang labai ada hati nak mengurat perempuan...

Soo..aku sebagai kawannya yang paling perihatin ani aku bagi advice patnya lah...aku suruh ea chill2 dulu..ndangnya tu bini2...yatah ea gto aku last ea mencari bni2 katanya...salnya lapas ani ea kan tumpukan pelajarannya...ea inda mau mengurat bini2..sampai futurenya cerah...future ja cerah...eanya inda..haa..TAPI..aku inda percaya pasal ea ani terkenal degan membual bah...muha nya lagi serius tu becakap aa...haha..tapi aku layan ajer...soo aku pun chill2 lah ma ea...bila lonceng berbunyi maka tamatlah waktu rehat...betapa bahagianya hatiku kerana dapat lari dari cJur..makin lama sama ea makin ku kana bual bah...haha

Then...selang beberapa hari...aku terserempak g dengan klon lamang labai ani...kali ani aku bejumpa ea tym break & Lunch...tau kamu ea bahapa...cJubur atu tah banar...aku terkejut melihat ea berjalan dengan bini2...dengan mua mua yang membual aa..entah apa kah diceritakannya pat bini2 aa..di bualnya x..hua hua hua..tym break & lunch ea jalan sma bini2 yang sama...soo aku heranlah..p aku inda kisah..aku terus zoom masuk kelas Bm..oleh kerana awal masih...aku pegi lepak dekat exhibition hall..iaitu tempat student menunggu bapak masing2...di sana aku jumpahan lagi ma cJubur aa..bajurit bah muanya..tapi x ani nada bini2 yo..tapi sama laki2 ya..haha..gay x cJubur ani...aku pun joinlah duduk sma diorang lepak chill2...

dalam ceta kami atu aku tekajut lah...cJubur gto yang tadi atu inspirasinya...haha..walaupun aku inda betanya tapi ea ani bagus..luan jujur bah..haha..yatah aku sasak patnya..sah ya membual aku...tapi aku layan saja...buang buring..dangar saja tia cakapnya aa...tapi udah kan masuk pkul 1.00 ea pun meminta diri untuk blah dari situ..ea mau jumpa ea punya skandal..sapaka namanya nda ku ingat...baie sulnya...rupa2nya 4 urg bah bini2 dskulah diuratnya aa...haha..P.S 4 gadis2: menyasal kamu tu kalau kamu sma ea..abis tah kamu tu kana bual...soo dengan hatiku yang sudah panas ani..rasakan mengantam bah anak aa...awal2 mcam sibanar cakapnya...inda mau mengurat lah apalah..belajar lah...belajar kepala hutak nya bejambul...baek ja aku ani baik bah..so aku lepaskan lah ea..aku cakap patnya..." Manasaja kau jur eyh..aku inda kisah..jangan saja cAyun ku ko kacau..siap ko.." kami bertiga pun tergelak disitu..dan kami smua pun blah...

THE END HOGe

Berita terhangat-imam Escapeee ! ! !

Assalamualaikum oh yeahh, Marimo~

Ada kisah nee tentang imam sg buloh atu bah, ;p ada lah masa last year atu kan, si hoge ani bawa aku dan ada lagi lah bawanya. Inda tau kemana kan, nya jalan awal pagi atu kul6 lalu kai bju cara melayu, mcm tuk belia2 saja usulnya plg. Sekalinya esok harinya. . . . . . .

Saya tngu lah hoge ne datang dan terus laa pergi lepas itu, Sekalinya kitorang singgah dulu tuk mkn2 kat kedai kaling for breakfast pasal awal msh. Imam sg buloh belanja, na papa mkn apa ja ;p dengan itu selesai mkn dah dalam kereta itu. Imam sg buloh itu ada soalan.

'Berapa tahun dah kaling atu dbrunei??' diyee mksudkan pekerja kaling kat sana tuu.

'tak tahu???'

'saya pun tak tahu!!' hahahaha!

tapi diye imam itu ckp memang lah batah udah diyee kat brunei, saya tnya kat bapak sayeee, diyee ada dah semenjak bapa saya msh form 5. Agak lama udah tuu~ woishh..

Kali dlm perjalanan itu, kiter pun smpai lah destinasi d tuju, masa dlm kerita itu, bnyk2 crita marimo dan hoge ngucap urg, hahahaha. Sekalinya smpai d masjid mana kah. Lupa ku namanya dan lepas itu apanah ada sana? mjlis berpantun kah apa tu. Sekali nya cmatu lahh. Tidak lama selepas itu, imam sg buloh pun suruh keluar, dan kitorang escapeee!!! boring laa jugak~~ ;p pastu kitorang singgah kedai ada kan d beli lahh so singgah bentar jee. Dan terus balik. . . . kamu mau tau siapa imam sg buloh itu? bapak si hoge kaliaaa! ! ! ;p

Orix jumpa Gadis part 2 !!

Assalamualaikum~ oh yeah~ Marimo. hahahaha.
Tadi lah ne 21/5 ne laa. Kitee sekolah lah tapi takde subject nak blajar. Saya ada exam eng jee tu pun bekas post pone. Dari awal lahh. Datang skulah macam biasa. Tapi weird bah hoge, si pacik menangis bah, haha, ada prob yaa. Pyh ko tdpt tu ;p then tidak lama kemudian kluar class dan pergi chill dengan dorang2 laa. Mau tau siapa? Bat,beb,orix,mike ;p,inda tatap pendirian,yakuza, ramai lagi laa yang penting.

Ada yg ambil exam june for irk plg. Kali dari awal, saya dan inda tatap pendirian pergi kat kelas drang itu dan chill laa kat sana. Lepas itu kitorang boring, jalan laa. Chill kat canteen plg. Kite eat2 dan chill sana crita2. Tidak lama kemudian, si beb ada idea pasal dia nmpak ada urg bebata mkanan over, bnyak bah. Lepas itu dia cadang nak bbq skulah, diyee suruh bawa tmpat bbq tia, dan bbq kat kelas. Hahaha, its just an imagination though. Sekalinya datang tia idea pasal zombie, haha atu yaa siuk. Pasal zombie tah lagi, hahaha.

Inda batah atu rehat tia, so kami chill lari kekelas, tapi tak jadi, ambuk kitorang aka orix mau jmpa bini2. Biasa, saya dah crita kat bawah itu pasal orix. Ani 2nd jmpa berjaya udah ne yaa.
Kami jinak2 kan diyee dengan pisang, kali diyee mau laa pergi jmpa dengan perempuan itu, tapi jugak diyee takde d kelas. Lalu awang yakuza pun nmpak diyee kat library. Terus kitorang pergi library laa dengan itu ada drang si rahim sana, akan mnjadi kecoh lagi. Yazid pun jmpa diyee lahh si rahim kacau lah dengan geng2 diyee. Si rahim ckp kat orix "BAGUS PILIHAN MU ZID" depan perempuan itu. Tapi perempuan itu diyee exam tak dpt ler batah2. Lepas itu kitorang dah berjaya jinak kan orix kita dengan pisang! ;p

Dan orix diyee belanja kitorang semua pasal diyee dah plan nak belanja kitee. So kite pergi canteen dan mkn lagi dan mak cik kat kantin itu bangang yazid belanja, kitorang malar ckp nama yazid diyee pun nyampuk.

'Yazid2! bali banyak2 lagi, makcik inda ko blanja eh,ne bali semua aa, belanja drang,' kata makcik itu.

Kitorang pun lari laa pasal dah beli apa yg kitorang nak. Lepas itu kitorang chill sampai balik lahh, tu nah gambar kat atas tu, drang dengan kyusyuk dan tawaduk mliat crita land of the dead, haha crita zombie itu, kali ada sekali itu saya tapuk2 kat belakang azim, saya kejutkan diyee laa, dia terkejut gilerr, hahahaa, bru diyee tau. Saya bored dan datang lah azim syukri dgn mkn makanan batanya atu. Kali apanah, saya liat si inda tatap pendirian drang share mkn, kali saya tengok diyee bnyak mkn si inda tetap pendirian aa. Kali saya kata kat diyee

'Wehh naz, ko tia plg mkn bnyak ani urg stay kau plg mkn bnyak mkanan nya atu tuyu ko ani eh' kitorang semua ketawa lah pasalnya time azim itu, azim syukri diam2 je tngu si nazri mkn dan lari sekejap, hahaha. Cali itu inda tatap pendirian aa. Adakah tau sudah kan balik dpt jua dtahan lunch drumah, Dah tah udah kana lanja, na pndai cukup2nya, bsyukur tah tuyul uyy. ;p

Pastu balik. . . . . . . . sekiann . . . . . . . ;p

Rabu, 20 Mei 2009

Adidas vs naiki (nike) ;p

Assalamualaikum, oh yeah... Marimo ard.
saya dan hoge ini kitorang selalu kelaie ard.
tentang jenama adidas dan naiki (nike) ard.
Marimo-adidas ard.
Hoge-naiki ard.
Ada2 saja la kitorang ini ard.

Tapi takpe laa ard.
di kelas itu banyaknya adidas ard.
pasal adidas susah sikit d clone kan ard.
saya tahu si hoge sasak ne ard.
hahahahaha ard.

di antara adidas dkelas 5C dulu ard.
beb ard.
inda tatap pendirian ard.
kepala butak buduh ard.
hulk ard.
semua lah ard.
hahahahahaha ard.
biar engkau hoge ard.
sekian ard.
;p ard.

Selasa, 19 Mei 2009

Orix ambuk jumpa bini2

Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo ne. Before tidur post lah 1 crita, manatau si hoge ne pun mau tau, pasal awang orix bin ambuk aa.

Tadi kan tadi wahh, salah, dmlmnya lah, si orix ani text aku minta dgani kan jmpa bini2, kau mau tau siapa hoge? si adi wan aa, diyee lah tuu. pastu aku pun dgn rela hati dgani si orix ani kecian jua nada dgnny atu, ku bawa lah jua si na tatap pendirian aa. Pasalnya si yakuza na mau dgani si orix ani. Si orix ani minta dgani dah rah si yakuza ani, tapi na ya mau, pasal malas ya ijap ya bunuhnya krg adi c wan aa. Lau bunuhnya payah krg dah tah yakuza ani exam june lagi, paning krg aku jua tu bunuhnya.

Kali tiba lah hari ini,19 may, sampai lah masa break ku aga si orix ini, dia d kantin sedang eat2, lepas itu kitorang chill kat kelas drang dulu, lapas tu orix ani pun tidak mahu pergi jmpa itu adi wan tetapi mau jugak, thats why aku bawa si inda tatap pendirian jua sama azim, haha nada gelaran for azim. takpe laa. Lepas tu kitorang aga lah kelas itu adi wan, malangnya diyee takde d kelas, lepas itu yazid ckp tidak jadi dan lepas itu kita tngu aje laa. Kita tngu tngu tngu, timbul lah adi si wan itu, kami azim, marimo sama tuyul aka inda tatap pendirian pun sengaja lari supaya liat keberanian ambuk kami itu. Tetapi dia tidak berani, dia begitu malu, cali itu ya ambuk kitorang, belum cukup latihan intensive kami bagi, inda apa lah, nanti boleh cuba lagi.

Oh ambuk orix~ bek ta beranikan diri atu sebelum abis june ani~ lau inda nyasal awak dengan dang bubuk~ hahahaha!

cikgu pakar motivasi

Assalamualaikum, oh yeahh~ Marimo lagi ne yaa poyaa,
mana itu hoge poyaa
aku inda tau poyaa

saya ada satu kisah poyaa
Pasal cg motivasi aka cg mib poyaa
dia tadi stress menjawab math poyaa
kesenangan dia itu yaa poyaa
pasal dia nguap2 lagi sambil mmbuat itu poyaa
handal cgu mib atu poyaa
walaupun berumur udah poyaa
tapi aku respect lah motivasi nya payah d cabar poyaa
sampai belia masjid bleh respect rahnya poyaa
tapi lau hadrah jgn cabar poyaa
champion saja kalia skulah lehnya poyaa

itu saja poyaa
sekian poyaa

Pala Butak Buduh !!!








Assalamualaikum...Oh Yeah~
selamat bertemu kembali bersama Hoge yaa..haha...batah ku nada...buzy saja ku bah
hampa ku masani..markah maths ku U gnya..haha..Unbelieveable..kana ketawakan lagi tu leh Inspirasi...haha..klu inspirasi nda apa...kalau urg laen ku sagir tarus tu eyh..haha...soo..untuk menghilangkan stress ku yg tak seberapa ini...ari ani aku kan bceta sal kami maen futsal bersama cKepala Butak Buduh..or Nani..mcam2 lah nicknya ani..
ea ani pendatang asing entah dri mana asalnya nda ku ingat mungkin dri planet Mars x..ea sklass sma kmi kjap sja..pertengahan tahun 2007 x...4c..tamat pengajian 4C beliau pun blah dri situ...cerita ani berkisahkan CNda tatap pendirian mantal tmpat cKpala butak buduh...

Pada suatu hari...cuaca begitu cerah dSMPDSM..kmi mcm besalah skulah...kebetulan skulah ingin mengadakan perlawanan bula sipak Futsal...yata klass 4C ani join lah ikut...dlm ngisi borang itu...skulah minta $10 stiap penyertaan..oleh kerana kapih..cgu Tuti lah jadi sponsor kitorang..haha...senarai pemain-pemain handalan adalah :

4C Automatiz

1-Hulk (GK terhandal)
2-Tangki (DF karas nda mau ngaleh sal ia tangki aing xp)
3-Beb (FW,MF,DF aahh smualah dia pajak)
4-Kepala Butak Buduh (kapten inda betauliah)
5-Inda Tatap Pendirian a.k.a Tuyul (Subs tambahan)
6-Hoge (Subs handalan)
7-Marimo (Subs bengap)
8-Mafhoz nda ku tau pa gelarannya (sukarelawan)
9-Juburandie (pembancuh oren saja)
10-Orix (head of segala ambuk2 sedunia yg support kami xp)
11-Pacik (pembagi Semangat)
12-Propesor (tukang nyukat2 bula haha)

dan dua lagi pemain import..ntah dari mana cKepala butak buduh belurih...haha
11-Parhanah (FW)
12-Ifwatihah (FW)

si Yakuza sama cJapaarann curang pat kami...membari sasak

sudah tiba hari perlawanan itu..c Kepala Butak Buduh jdi kapten kmi lah..staiee bah..ea jua kapten ea jua coach...yatah cNda tatap Pendirian mantal pat kapten aa..manatahkan...skajap gnya ea main aa...udahtah Subs...baru maen nda smpai seminit dah tia kna kuarkan balek..hahahaha...kesian cNda tatap Pendirian aa...menajajah padang gnya lari2..haha...brgx cKepala Butak Buduh takut ea jadi inda tatap pendirian x bah..krg own goal sja lehnya...yatah hampa cNda tatap Pendirian aa...abis game rasa kan dkrajakannya bah kapten aa..hahaha...p...pada keesokkan harinya..kaki cKepala butak buduh telah patah yatah nda skulah tarus..punyalah hepy cNda tatap pendirian mendengar khabar itu...haha..sasak bnar cNda tatap aa beliau bagitau saya dia mahu hentam cButak itu bila dia skolah kerana dia sangat benci terhadapnya...saya hanya mampu gelak saja mendengar cerita itu...

soo..ujung ceta...bila cKepala Butak buduh sudah sehat sadikit...ea pergi kskolah beserta kakinya yg patah itu dengan tongkat2nya skali...kesian sulnya mleat..dah tah kpala butak..haha...buduh lagi xp...tapi yg membagi hairan..bila ckepala Butak buduh ada skulah cNda tatap pendirian tak jadi hentam itu budak butak...aku tak tau kenapa...hahaha...Inda tatap pendirian banar eyh anak atu...hahahaha...APAAARAAAA

THE END : HOGE

Tambahan lagi, tuu gambar itu di atas itu mua2 automatiz aa, tapi na laahh semua, half jee, bt now kitorang pisah sudah plg. Kana talak 10, haha. Yang ada dlm gmbar itu, 'marimo,hoge,mahfoz,hulk,inda tatap pendirian dan kepala butak buduh!' -Marimo

Isnin, 18 Mei 2009

meja bulat kesayangan 5C


Assalamualaikum, oh yeahh~~ Marimo ne, si hoge blank ya udah apakan d buat blog ani, stress ya mmbaca aku mbuat saja aa. Kali ani kisah pasal meja bulat yg berwarna hijau itu yang satu2 nya yg ada d skulah kami ialah kelas 5C. Banyak kenangan tu meja bulat aa.

Begini, masa kitorang masih kecik form 4c itu, begini... kitorang ini lepas extra class, so kitorang pegi lah jalan2 kat sekolah itu jadi nazir, lalu terjumpa lahh kitorang meja hijau yang bulat dan warna hijau ampai2 luar kelas orang. From the outset, kami ignored saja, sekali dengan rasa tidak tahan hati dari awang tangki, dia pun cadang mau ambik itu meja dan angkat kekelas kitorang. Rezeki kitorang sudah itu meja bulat itu. Lepas itu kita sorak2 bawa meja itu, alangkah tuyu nya mereka. Sampai saja kekelas, meja itu d letakkan d belakang tengah2 aje. Lagipun kelas 4C itu tidak lah besar sangat. Ketika kelas 4C itu tiada la banyak gunanya meja itu, masih bersih dah fresh. Tidak lama kemudian, telah menjadi tempat lelakinya bermain kad daun terup, drang main itu ya, lepas itu tidak lagi bpakai. Nasib meja itu tapi takpe, meja itu sangat bertuah mendapat kelas daripada tuan general awang tangkiman.

Selesai sahaja kitorang form 4C itu, kitorang telah pindah kelas ke kelas 5C, dan sebelum mulanya musim persekolahan 2008, kitorang pergi ambik itu meja bulat dan simpan kat kelas kitorang iaitu kelas 5C. Lepas itu kitorang simpan aje laa, bertapa sayang nya kitee kan meja bulat itu.

Bermula lah musim persekolahan 2008, macam2 lagi karenah berlaku kat kelas 5C itu. Tetapi tak mau cerita lah, ada lah masanya i cerita yee. Ini cerita meja bulat yg bnyak memberi sumbangan kat kitorang. Pada lazimnya, meja bulat itu tidak berapa di gunai oleh kitorang. Dengan ada nya game2 yang tidak berfaedah dari 5C, meja itu telah menjadi tempat paling penting bagi kitorang. Seperti:-

1) main kad terup.
2) main pen lastik2, game itu telah di buat kembali leh 5C, dan ada jua champion nya lau manang, kenangan tu. ;p
3) main rubik mann.
4) Tempat kitorang borak2. Urg kelas lain jugak pergi chill kat meja korang itu kerana banyk kerusi telah tersedia oleh kitorang tuk meja bulat itu. Mereka chill pasal permainan dan karenah 5C yg ada ada saja.
5) Walaupun ada meja itu tengah2 blakang, kitorang jaga bisai2, kitorang 5C semua dahulunya suka main bula raga kat belakang itu, kami tidak tahu dari mana kitorang dapat raga itu, tapi yang penting dia ampai2 kat luar kelas kita, kita main lah. Awal2 bula tennis jadi bula raga, Alangkah ganjilnya itu. ;p
6) Masa2 rehat kitorang ada guna meja itu tuk borak sama kelas sebelah juga, drang ngacau ke meja korang pasalnya meja itu satu2nya ada dskulah kami, kelas lain tade meja begitu. Bertuahnya 5C.
7) Meja ini juga selalu digunakan kalau kitorang belajar math dan lain2 nya tuk dapat share blajar sama2, siuk bah itu yaa. lau meja skulah atu damit, boring, ani bulat muat urg ramai. ;p
8) Ia boleh juga tempat orang dating, tetapi kalau urg dating kitorang halau, pasal meja itu suci dan bersih, ;p
9) Di situ jugak tempat urg meluahkan perasaan sedih, kerana kana kick 3 kali bah, keciannya diaa, ;p ;p siapa kah gerangan urg itu, ;p ;p
10) Singan 10 aje lah saya buat, di situ juga tempat si jubur lonely sorang2. ;p

Dengan itu, selesai lah.. Meja itu sekarang ini ada msh kat kelas itu, betapa rindunya kitorang meja itu, jasa2 dan bakti yg telah diyee buat kat kitorang. Now meja itu kat kelas 5C dulu tapi masa ne 4C tmpat kelas kitorang itu. So takpe lah generation C jua kan. ;) sudahh, selesaii. ;p

hasil dari pertapaan

assalamualaikum, oh yeahh~ Marimo ne, hoge mana kah dia, nada timbul2nya.
Ne nah sambungan crita tadi aa. Cmani, si hoge tu bertapa kan, ne nah hasil nya, ramai tia urg leh nya bertapa aa, atu kan aku sama si hoge gany bertapa aa, tau2 ramai timbulnya. Kami na tau cemana kah kejadiannya blh jadi cmatu aa. Over bah si hoge atu bertapa, lain2nan ya pnya ilmu atu. cua kamu liat mua si hoge atu senyum dah aa, na ya lagi lonely bakas kana kick aa, banyak dah dgan timbul dblakangnya aa. ;p

Masa ne si hoge na lagi bertapa, pasal ia inda lonely lagi, ia dapat inspirasi baru, bagus lah tu, aku happy tuk ia, haha. dont worry man support mu ada ne. hahaha. bah tu saja kisah pertapaan Haji hoge. si haji hoge na dpt jadi lalat kuning pasal bjunya kuning dah, apakan. hahaha! baaahhh~~ ;)

bertapa di bukit pertapaaan

Assalamualaikum, oh yeahh~~ Marimo ne,
Kali ani kisah pertapaan plg, kami ne bertapa di rah kayu ampai2 gany jgntah jauh. Sekalinya tu awan d blakang ahh mandung bah tarus leh si hoge aa, yata ku hampa atu si hoge atu hampa bah tu yaa mana inda ya cncntrate betapa aa. Kana kick saja bah ia. ;p yata bersungguh yaa bertapa. Aku tu mendagani saja ya bertapa. Kecian jua ya sorang2. Kali ada urg ambil gambar kami, yata ku smpat pose atu, si hoge na smpat pasal dia cncntrate udah. Na batahh atuu~~ lapas bertapa tu apa jadi nah~~??

to be continue after this post... ;p

Hoge ketulahan! ;p

Assalamualaikum, oh yeah~ Marimo ne.

Ini ialah kisah tentang si hoge dan orix aka yazid, hahaha. Begini, alkisah nya si yazid ani last year ia ani cacar bah, dpat ayam pox aa. Kecian dia, sekalinya awang hoge ani lah urg yg ngucap si yazid ani ampir2 kan exam atu ngucap si yazid ya bah, tawakannya biji2 nya kan si yazid, inda jahat kh tu? jahat kan. hahaha.

Selepas selang beberapa hari si hoge ini mendapati tangan dia ada biji2, sekalinya dia tidak pergi ke sekolah pasal dia demam, dengan itu kitorang kwn2 tau ak haji hoge telah di sabit cacar kerana ketulahan mengucap si yazid. Dengan itu ak haji hoge telah pun di ucap leh ku degan gelaran biji biji, hahahaha. tetapi aku baik sikit daripada ia yg jahat lagi menjahat. ;p Begitu lah kisah ak hj hoge, dia pun exam dengan membawa cacar2 nya sekali, tetapi dia tidak priksa ampir kitorang, lau tidak abis kite kana jangkiti ayam pox, hahaha! si ak hj hoge pun lonely tia menjadi macam si juryandie periksa sorang2. ;p

kecian diaaa~ tetapi tak pe laa, aku respect dia dengan cacarnya dia bleh score, hahahaha! ;p

Ahad, 17 Mei 2009

cikgu cikgu vs marimo and hoge

assalamualaikum, oh yeah~ Marimo ne yaa.

panat eh tadi math aa, soalan bru bah. Tuyu poyaa~ hahaha! cani aku kan crita pasal cikgu2 yg telah kami selurukan tetapi kitorang baik inda selurukan over2. ;p tetapi saya ketulahan, si hoge sikit lagi bakal ja bapa nya imam, rezeki tia, 54 bleh jadi 55 bah tu, hahaha. Aku just pass saja, mun inda cam si hoge ku dah 54-55 jadinya. ;p

Begini, cikgu irk kami dulu, dia sangat sanak akan kitorang marimo dan hoge pasal kitorang selalu buat dia grigitan. Pernah marimo dan hoge ani diam2 saja, tetapi cikgu irk itu rindu kitorang seluru kan dia. Cali itu ya cikgu irk kitorang itu, diam2 pun salah, selurukan pun salah, apalaa.. ;p

cikgu math pulak, dia ne okay sikit, tetapi kalau kitorang cakap kecik2, telinganya tajam yata aku dan hoge selurukan susah sikit, malar kedapatan tetapi cikgu math oke2 je melayan, hahaha.

cikgu siapa lagi yaa, cikgu geo tak mau selurukan kerana dia nenek saya pnya adi beradi, mesti hormat kat diyeee. ;p

cikgu sastera ini bleh lah juga kitorang selurukan, dia selalu mark paper ikut panjang. Ada kala nya pasal Lamang Labai sikit je urg buat sudah bnyak marknya, yg kitorang buat pnjang2 ne tak ngam, apalaaa pnya cikgu. hahaha.

cikgu bm kitorang tired melayan, kerana ceramahnya panjang. 1 crita bleh jadi panjang, cerita kecik pun bleh panjang jadinya. Cikgu bm laa dkatakann. Tak bnyak crita pasal diyee.

Keseluruhan cerita ini pat paling seronok ialah part cikgu irk kite. Dia itu cali kerana dia kalau boring akan tidak masuk kelas kan pergi gossip2 sama gengnya, cg._______h teka siapa buat yg tau2 tuu ;p

sekian, selesai. Terima kasihh

UKAN AKU UKAN AKU !!

Assalamualaikum...Oh Yeah~
YuuhUuu ahaa..ini HOGE pulak ingin share ceta sma korang..haha..x ani aku tukar ceta plg..asyik2 cJuburandie...buring bah...tukar karakter lah pulak...selain Juburandie...makhluk yg kedua fames pat klass kmi dlu adalah cTuyul a.k.a Si Inda Tatap Pendirian..haha..tau kmu dah kan cna ya bleh dpt gelaran atu..kalau rasa rasanya nda tau atu..cek ja post kmi yg lapas lapas aa..haha

canibah...Alkisah...msa kami rilex2 dklass aa...aku ani duduk2 lah ceta2 ma c Nda tatap Pendirian aa...geng2 ku yg laen pun beceta2 jualah..p sma group lain..cJuburandie mcm biasa lah lonely sorg2 blakang klass mncari idea utk membual urg....dlam kami beceta2 ani aku atu emosi bah sma ea aa..mcm urg kan klaie..tiba2 tangan cNda tatap pendirian tesibai Aing Butol cBuzz...lalu tumpah...cBuzz nda perasan masa atu...cNda Tatap Pendirian diam...nda bunyi2..pucat muanya..ea punya badan makin damit mcm Tuyul..haha..aku gto cBuzz airnya tumpah...lalu cNda Tatap Pendirian berkata " UKAN AKU UKAN AKU !! " hahaha..nda ya mau mengakun..mmbari sasak jua tu..last2 smua urg ktawa mleat ulahnya..haha..

Ujung ceta ea sma cBuzz keluar klass mncari kain lah sma cBuzz..haha...Kesian anak aa..mybe ea atu planning x dah bah kan numpahkan..dapat mengurat..haha...gatal tuyul ani...itulah hikayat mengenai Tuyul a.k.a Si Nda Tatap Pendirian yang nda seberapa aa..haha..THE END

K lah...Stay Tune

Sungai Liang Drift

Assalamualaikum, oh yeah~boring ku eh, bek ku post satu lagi. btw Marimo ne.

Ani pasal crita sungai liang drift ne, crita ani character nya si sam sama si jubur, ani si sam crita rah kami. Cemani :-

jubur- 'sam, ko tau aku masa ne drift kalia kai krita bapa ku ah, yg van aa'

sam- 'eh, handal kau atu eehh' (tau plg dah si sam ia mbual tapi layannya saja)

jubur- 'eh auu ehh, aku kalia bos sana, paling handal drift sana ahh, salute urg kan aku tu'

sam- 'ahhh,bnar th tu, kali kau tah conquer sungai liang aa masa ne?'

jubur- 'auu ehh,aku kalia,ramai kwn ku respect rah ku, banyak kalia duit ku kumpul, nini ku lagi d simpannya rah river blakang rumah ku aa, bnyak syilling emas tu'

sam- 'ehh, bawa aku eh nanti, drift tani, mau jua ku tau cana ko drift ani'

jubur- 'alaa, masa ne malas ku dah, ngaleh ku bh drift saja aa, manang ganya ku'

sam- 'lahh, kan ikut th ku drift ani'

seterusnya si jubur balik tia.
keesokkan harinya~
si jubur nyamal brabis na mlayan kitorang pasal sam sudah crita rah kami bualan itu. Kali si jubur ngadu rah si sam kenapa ia gtau, kami apa lagi, kitorang buli lah dia, dan dia pun diam2 dan nyamal. Kami pun biarkan dulu pasal kitorang tau dia akan boring jadi lonely saja.

ohhhh~keciannyaa jubur~~ ;p

Oh Juburandie ~

Assalamualaikum...Oh Yeah~
yeaa...im bck haa..aku ni Hoge...ngalih ku tdi bru balek dri urg tahlil
mjlis tu g trus sambung mengantar urg haji...eh slah umrah..haha...silap daa
mcm biasa lah..klu tym tahlil ani aku besanya aher dtg..tggu urg abis bca doa..sbuk2 kan makan baru ku menjelma..hero bah..always late...hehe...ukan apa..malas ku bah kan
menunjukkan kehandalan ku membaca tahlil aa..suara g labang2 tu...kalah suara Ramli Sarip..haha...so tym makan2 atu teringat ku kn si Juburandi..haha..ea jua yg ku ingatkan...haha..siuk bah tym kmi mmbuli ea aa...ea g penyamal...p bsai...nda ambung bah...nya urang nda buang jabat..haha...ok lah ea ani..bleh dbwa bekawan...soo...hmm apa cetaku tdi ani..aahh bru ku ingat...ampit bah cjuburandi ani..ea maen bula sama kmi..maen futsal waktu PE...yatah ea ani ganas bah skillnya..maklumlah urg taekwando bah...yatah kalau tackle pisan urg dirujuhnya suka g maen solo..haha...yatah kmi suh keeper..udah ya keeper blasuk bah kmi aa...yatah aku marah patnya..smualah nagur..cMarimo..cHulk..cNda tatap pendirian xp..yatah abis maen bula..kmi balajar..diam2 yaa...duduk ya surg2 pat klass kmi...kuar g air matanya tu...hahahahaha..nyamal bah..nda g ya mau tago2 kitorang...sian cJuburandie...ani nda ku tau g...trauma x dah klu dbwa maen futsal...xp

Sabtu, 16 Mei 2009

Gelaran ternama

Assalamualaikum, oh yeah, Marimo lagi pajak ne,

begini, saya mau gitau gelaran ada d class kami dulu itu.

J________e- juburendie, lamang labai, na ku ingat ada lagi
S________n- professor, oh saya ingat.. 'jimmy' ;p
R________d-...........nada...... ;p
Y________d- orix, egen
D________s- tangki
H________e- karipap, hoge kun, arab kun ;p
S________e- hulk, kordi
J________n- zimo, yakuza

begitu lah nama gelaran yg terdapat di kelas kami itu, sekiann..